14a edició del concurs de microrelats de Cugat Mèdia

Cugat Mèdia aposta una vegada més pel foment de la lectura i l’escriptura a través del concurs de microrelats de Sant Jordi. La 14 edició de la iniciativa recupera el seu format original després de l’edició especial de l’any passat, marcada per la pandèmia de la Covid-19, i incorpora una nova categoria amb la col·laboració del Museu de Sant Cugat, Instagram escrit. Els interessats en participar en el concurs organitzat pel grup de comunicació multimèdia, poden enviar els textos fins al 18 d’abril a les dotze de la nit a santjordi@cugat.cat. Els guanyadors s’anunciaran el dia de Sant Jordi a través de cugat.cat.Mònica Lablanca, directora de Cugat Mèdia, destaca la importància de connectar amb el públic jove a través de la nova categoria -Instagram escrit- la xarxa social Instagram és un canal que ells utilitzen habitualment i que pot servir també per fomentar l’escriptura.

El concurs compta amb set categories: quatre en llengua catalana; joves A (de 12 a 14 anys), joves B (de 15 a 17 anys), adults (a partir de 18 anys) i la novetat d’enguany, la categoria Instagram escrit (de 12 a 18 anys), que compta amb la col·laboració del Museu de Sant Cugat i que consisteix a penjar una fotografia a Instagram feta al Claustre del Monestir amb un text creat a partir de què els suggereixi la imatge. Les altres categories són: castellà, anglès i francès, les tres, a partir dels 12 anys.

Els santcugatencs que vulguin participar en el concurs han d’enviar un microrelat de màxim 10 línies en font Arial a cos 12, amb un títol, un pseudònim i les dades de contacte. A l’edició especial de l’any passat, dedicada als afectats per coronavirus, es van presentar prop d’un centenar de textos que es van fer arribar a totes aquelles persones que estaven patint per la malaltia, des de personal sanitari dels centres de Sant Cugat i la Mútua de Terrassa, fins a pacients ingressats a les UCI del mateix hospital Universitari Mútua de Terrassa i l’Hospital General de Catalunya.

Els microrelats que compleixin els requisits s’aniran publicant diàriament al web especial de Cugat Mèdia. Els guanyadors s’enduran un lot de llibres i cursos gentilesa dels col·laboradors del concurs. S’escollirà un text vencedor per cada categoria, però el jurat es reserva l’opció de concedir un accèssit.

Enguany el cartell del concurs ha estat elaborat per Andrea Latorre, estudiant en pràctiques de l’Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat.

El jurat del concurs de microrelats està format per: Mònica Lablanca (directora de Cugat Mèdia), Àlex Berenguer (Cugat Mèdia), Anna Mael (Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona), Carolina Hernández (Ajuntament de Sant Cugat), Helena Minuesa (Museu de Sant Cugat), Joan Artigas (Associació Gabriel Ferrater), Jordi Van Campen (Sprint Idiomes), Manel Turon (Ajuntament de Sant Cugat), Mar Oñate (Servei Local de Català), Pablo Giménez (El celler de llibres), Susanna Garcia (Edbuilding) i Xènia Amorós (Coordinadora AFAS Sant Cugat).

Col·laboren en aquesta 14a edició les llibreries Alexandria llibresEl Celler de LlibresLlibreria Paideia i Pati de llibres. També hi participen l’Ajuntament de Sant Cugatl’Associació Gabriel FerraterEdBuildingl’Ateneu SantcugatencMuseu de Sant Cugat Penguin Random House i Sprint Idiomes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *