Butembo, RDC

Després de l’estiu vam passar unes setmanes a la ciutat de Butembo, al Congo (RDC).

Acabats d’aterrar, vam decidir fer un bon sopar amb els amics d’allà i els vam demanar consell sobre on comprar una miqueta de carn de bona qualitat, perquè si bé en pots aconseguir al mercat, els estàndards de neteja de les parades de carn queden força allunyats dels nostres…

La resposta va ser la següent: ‘Per saber l’origen de la carn, la manera com ha mort l’animal i quan fa que és mort us heu d’ocupar del procés vosaltres mateixos, haureu de comprar una cabra’ (!!!!)

Així que, acompanyats de l’Adelard i la Bejou (dos amics locals), vam anar a un petit mercat de cabres decidits a comprar-ne una però sense tenir ni idea de com triar les millors ‘peces’ (???). Per sort, l’Adelard i la Bejou ens van ajudar molt i finalment vam fer la transacció i hores després ens vam poder menjar la cabra (Bé, francament vaig ser incapaç de provar un mos…)

VIDEO

Butembo és una ciutat immensa, perduda en la convulsa regió del Nord Kivu, plena de pols, sense asfaltar i molt aïllada a nivell d’infraestructures però habitada per gent amb un instint comercial natural.

Una de les atraccions de la ciutat amb parada obligatòria és, com a la majoria de les ciutats africanes, el seu mercat. Un cop l’olfacte europeu s’ha acostumat al festival d’olors –no necessàriament agradables o exòtiques- que hi trobes, els mercats africans són una fantàstica mescla de colors, animals, verdures, fang i morralla.

Un dia estant a la ciutat, vam sentir que la policia havia anat a increpar a les dones del mercat per demana’ls-hi una mena d’impost revolucionari (malauradament el finançament habitual de la policia al país…); preocupats, vam interessar-nos per la situació de les dones després de la trifulga però va resultar que la majoria d’elles havien estat guerrilleres en el passat i els policies van haver de marxar amb la cua entre les cames…

This is Africa 😉

 

 

 

 

 

 

One thought on “Butembo, RDC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *