Karibu!*

Des de fa uns mesos visc a l’Àfrica rural, en concret a un poblet petit d’Uganda.

Confesso que abans de venir cap aquí la meva experiència al continent es reduïa a una visita de quatre dies a Egipte. Respecte a l’Àfrica negra, a més de no haver-hi viatjat mai, era una analfabeta integral. Amb prou feines podia situar Uganda al mapa i tenia més prejudicis dels que m’atrevia a reconèixer. Tampoc no coneixia moltes persones africanes i negres. Probablement la persona africana i negra més propera a mi era el simpàtic propietari del bar Baobab, a qui ni tan sols conec personalment però em consta que és estimat per la majoria de santcugatencs i santcugatenques. 🙂

Aquest blog no té massa pretensions: poc més que explicar com he anat perdent prejudicis dia a dia, com l’Àfrica negra i rural és com qualsevol altra part del món i alhora com cap altre lloc on hagi estat i com aquest contrast entre normalitat i excentricitat la fa curiosíssima a ulls d’una europea amb una vocació aventurera no especialment destacable. I és que passar de l’esteta i benestant Sant Cugat, on vaig néixer i créixer, a aquest poblet rural africà desperta milers de contrastos…

Per exemple, a l’Àfrica negra un blanc o una blanca és un/a ‘muzungu’, una paraula que passat un temps t’acostumes a sentir com el brunzit constant d’una mosca al voltant de l’orella. No s’hi pot fer gaire cosa tret de prendre-s’ho amb molt de sentit de l’humor i pensar que aquells que et criden emocionadíssims per veure’t passar –majoritàriament canalla- potser n’han vist dos com tu durant tota la seva vida.

Poc més per aquest primer post de benvinguda, tret que espero que gaudiu de les meves petites cròniques africanes.

El llac Kyoga i els seus pescadors, prop del poblet on vivim

*’Benvingut/da’ en swahili

 

3 thoughts on “Karibu!*

  1. Enhorabona per l’obertura del blog, m’encanta el teu post de inaguracio, tinc moltes ganes de seguir-te llegint.
    Des d’aqui compartirem les teves aventures amb alegria i il.lusio.
    Moltes petonets guapa!!!

  2. Anna, aquest blog promet molt! Et seguirem cada setmana per llegir les teves experiències africanes. Gran presentació i magnífica foto del llac Kyoga!!! Enhorabona i endavant!

  3. Quina enveja! Jo tan sols conec l’Àfrica, igual que tu, per un viatge a Egipte que, sigui dit de passada, em va fascinar. Espero anar coneixent l’Àfrica negra a través del blog!

    Salut!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *